Hergebruik van importcontainers vermindert de CO2-uitstoot en voorkomt onnodige kilometers, maar het is niet eenvoudig om te berekenen welke afstand of uitstoot is vermeden. We hebben een tool die je hierbij kan helpen.

Om te beginnen met het berekenen van je besparingen kun je de volgende gegevens toevoegen bij het indienen van een hergebruikverzoek:

• Loshaven van de import container
  • Loslocatie van de import container
  • Laadplaats van de nieuwe export boeking
  • Laadhaven van de nieuwe export boeking

We gebruiken de los- en laadlocaties van de container om de besparingen van je bedrijf te berekenen. We delen deze specifieke locatiegegevens met niemand anders.

De bespaarde afstand, tijd en uitstoot worden berekend: vermeden lege rit van de geloste importcontainer + vermeden lege rit van de lege exportcontainer die naar de transporteur moet - afstand tussen los- en laadlocatie.

In onderstaand voorbeeld zou dat er als volgt uitzien:

Het doel is om je bedrijf een beeld te geven van de bespaarde CO2 en afstand + tijd per hergebruik.

Je kunt je geschatte besparing op 2 manieren terugvinden:

• Bekijk ze op ons platform
  • Exporteer de data naar excel:

Het geëxporteerde bestand bevat 3 kolommen met je besparingen