Onze containerapplicaties DepotX, reUse en Certiweight werken met credits via een prepaid systeem.

Deze credits kunnen gebruikt worden voor iedere toepassing en voor iedere rederij opgelijst in onze applicaties.

Dus alvorens u start met het gebruik van onze toepassingen en het ingeven van uw aanvraag dient u credits aan te kopen.

Hoe dit werkt kunt u in onderstaand artikel lezen:

1. START

Klik op "Buy credits" bovenaan in uw scherm of in het menu links onder "Administratie"

Het bedrag 100 staat standaard ingevuld maar kan overschreven worden.

Daarna klikt u op "kopen"

Er wordt een order aangemaakt (Landcode + jaar + 5 digits: BE201701243 / US201700007 / ES201700012)

Opmerking:

• Je kan het order nog annuleren en opnieuw beginnen als je je vergist hebt

2. KIES EEN BETAALMETHODE

Klik op 'Betaalmethode selecteren'

Je word naar de pagina van onze betaalprovider Ingenico geleid waar je all betaalmogelijkheden voor jouw land te zien krijgt.

BELANGRIJK

·  Als je een Online methode kiest (alles behalve overschrijving), dan zijn je credits en de factuur meteen beschikbaar. Wij raden deze betaalmethoden aan omdat ze het snelst en veiligst zijn.

·  Als je Overschrijving/overboeking kiest moet je met het volgende rekening houden:

o De credits en factuur zijn pas ongeveer 48 uur na betaling (weekends niet meegerekend) beschikbaar!

o Betaalbewijzen worden niet aanvaard door Ingenico

o U krijgt een unieke referentie (RFxx xxx xxx xxx x) die u moet vermelden op de overschrijving. Als de referentie er niet op staat, zal het systeem het bedrag automatisch terugstorten op uw rekening

(dat kan ongeveer een week duren) en worden er geen credits toegevoegd aan uw account. BELANGRIJKGELIEVE ENKEL EN ALLEEN DE RF REFERENTIE TE VERMELDEN BIJ DE OVERSCHRIJVING.

Kies een betaalmethode door op het icoontje te klikken

=>Ga naar stap 2.1 in deze handleiding als u een online betaalmethode gekozen heeft

=>Ga naar stap 2.2 in deze handleiding als u een overschrijving/overboeking gekozen heeft

2. 1    Als u een van de online methodes heeft gekozen, krijgt u instructies van de bank te zien.

Voorbeeld Visa:

•      Vul de gevraagde velden in
    • of klik op 'Terug' om een andere betaalmethode te kiezen'
    • of klik op 'Annuleren' om alles te annuleren

•       klik op 'Ja, ik bevestig mijn betaling'

•       Het systeem verwerkt nu uw gegevens. Zodra het gelukt is, wordt je herleid naar de Portal waar je credits beschikbaar zijn.

2.2    Als je een overschrijving/overboeking kiest, zie je het onderstaande scherm:

•      Klik op 'ja, ik bevestig mijn betaling'
    • of klik op 'back' om een andere betaalmethode te kiezen'
    • of klik op 'cancel' om alles te annuleren

•  Je krijgt een scherm te zien met de bankgegevens en met een unieke referentie die je moet vermelden op de overschrijving.
    • Print/bewaar deze pagina zodat je de gegevens kan gebruiken bij de overschrijving (je krijgt ook alles op het e-mailadres van de gebruiker)
    • Als de referentie niet op de overschrijving staat, zal het geld automatisch teruggestort worden na ongeveer een week en komen er geen credits op je account.
  •   Sluit het scherm en ga terug naar de Portal onder 'buy credits'
    • Je ziet dat je bestelling status 'pending' heeft. dat blijft zo tot je overschrijving aankomt bij Ingenico
    •
    • Als je de overschrijving nog niet gedaan hebt en je wil toch online betalen, kan je nog op 'cancel payment' klikken. dan verschijnt de knop 'selecteer betaalmethode' weer en kan je een nieuwe methode kiezen.
  • Gebruik de betaalgegevens om de overschrijving te doen.

3. FACTUUR

De factuur wordt automatisch aangemaakt zodra de betaling aankomt bij Ingenico. bij een online betaalmethode is dat dus onmiddelijk. bij een overschrijving, zal dat een paar dagen duren.