U logt aan op onze portal ( https://portal.avantida.com)

Klik op de applicatie Certiweight in de kolom links:

Geef het containernummer in en klik op "zoeken":

Klik verder op "kopen" om het certificaat aan te kopen. U dient over voldoende positief saldo te beschikken om verder te kunnen gaan. Het is mogelijk de aankoop nog te annuleren tijdens de volgende stap:

Controleer de gegevens op dit scherm en corrigeer waar nodig

Vink het lege vakje aan waar wordt gevraagd "Ik geef Certiweight toestemming..." indien u wenst dat we het certificaat rechtstreeks verzenden naar de rederij

Aanvaard de voorwaarden van de rederij en klik op "certificaat kopen" of "annuleren" om de handeling af te breken.

U ziet een bericht op uw scherm verschijnen om te bevestigen of het boekingsnummer correct is.

Let op!  Indien u op "Ja" klikt, kan het certificaat daarna niet meer aangepast worden.

Indien u op "Nee" klikt wordt u teruggestuurd naar het vorig scherm waar u de nodige aanpassing en nog kan uitvoeren.

Klik op  "Download certificaat" of "Email certificaat" om het certificaat te verzenden of bewaren.

Klik op het "+"teken en geef het e-mailadres waarnaar je het certifcaat wenst te verzenden, daarna klikken op "zenden"

Dit is een voorbeeld van een VGM certificaat zoals u die te zien zal krijgen:

We wensen u nog een prettige dag toe!